Mooi

Duurzaam

Natuurlijk is het erg persoonlijk. Of je hout mooi vindt. Of je een vergrijsde eiken bint van honderden jaren oud kunt waarderen als een kunstwerk van Rembrandt.

 

Wij vinden hout niet alleen prachtig maar ook het ultieme bouwmateriaal. Omdat het voortkomt uit de natuur zelf. Al honderduizenden jaren gebruikt de mens hout uit de omgeving voor de bouw.

 

En in vele regio's in de wereld zijn houten woningen de logische manier van bouwen en wonen. Omdat hout in ruime mate beschikbaar is. Omdat hout in zoveel kleuren en verschijningsvormen beschikbaar is,

dat bijna iedereen mooi hout kan kiezen.

 

Laten we weer kennis maken met hout. Met hoe mooi hout kan zijn. Wat hout kan doen voor een gezondere leefomgeving, in je huis of je kantoor. 

 

Met hout maak je de wereld mooier. 

Nog steeds zijn sommigen van mening dat beton, staal en kunststof geschikter zouden zijn om mee te bouwen. Ondanks de argumenten die op het tegendeel wijzen.

 

Ook houten gevelbekleding of houten kozijnen kunnen onderhoudsvrij zijn. Ook met hout kun je hoog bouwen of grote overspanningen maken. Want hout is meer dan een stam of plank. 

 

Pas de laatste jaren nemen bouwers en architecten hout weer serieus. Vooral omdat hout eigenschappen heeft die we nodig hebben om de komende decennia onze (klein)kinderen een gezonde leefomgeving te bieden.

 

Zo slaat hout CO2 op, kan hout gemakkelijk worden hergebruikt en kan hout als bouwmateriaal in je eigen regio worden geteeld. 

 

Met hout maak je de wereld beter. 

 

Wat anderen vinden

 Natuurlijk zal LIVINWOOD propageren dat het verstandig is om te bouwen in hout.

 

Vanwege de jarenlange ervaring die is opgedaan maar vooral ook vanwege de eigenschappen van hout, de nieuwe materialen en de laatste technieken. 

Op deze pagina zijn wat video's verzameld waarin diverse meningen over hout, bosbouw en bouwen in hout aan de orde komen. 

Gelukkig worden we door die video's gesterkt in onze overtuiging van wat kan en moet. 

kijk verder

ontwerpen

In hout bouwen doen we al langer. Veel langer. Zie hier eerder werk van Natrufied.

details

We leggen graag uit wat we hoe doen. En welke opties er zijn. Van de Wood One.

LIVINWOOD

Molenweg 5

1601 SR Enkhuizen

mail@livinwood.nl

T: 06-50298181

BTW-id: NL001200357B41

KVK nr: 51531496

  • Twitter
  • Instagram

(c) 2020 by LIVINWOOD.nl

Contact