Het concept van de Wood One gaat uit van het leven en verblijven dicht bij de natuur.

 Weg van de hectiek en de vanzelfsprekendheid. 

 Reconnect & explore.

Keuze

Mooi wonen of heerlijk verblijven is een keuze. Net als bouwen in hout. Of werken aan een andere toekomst. De Wood One is onze bijdrage.

Onze keus. 

 

De 2-persoons versie, de 4-persoons versie, de 6-persoons versie, de Canvas cabin (of tent) zijn beschikbaar. Inclusief stoffering en meubilair. Met diverse afwerkingskeuzes.

Natuurlijk kunnen we meer. Qua ontwerpen en concepten. We graag aan de slag met jouw keuzes. 

 

Laat weten waar je voor kiest. Bel of mail.

Modellen

De Wood One cabin is een kwalitatief hoog waardige woning met een wand-, vloer- en dakopbouw van 15 cm CLT (kruislaags gelamineerd hout), met daartegen 12 cm houtwol, een water kerende damp doorlatende laag, een ventilatie spouw en de uiteindelijke buitenafwerking (zie ook foto onder).

De Wood One is onderhoudsvrij en door de dikke wanden en het HR++ glas in de grote pui heerlijk comfortabel.

De Wood One cabin is beschikbaar in 4 modellen:

- de 2 persoons versie 

- de 2 persoons Plus versie (zonder verdieping)

- de 4-persoons versie

- de 6-persoons versie

Uitvoeringen

De Wood One komt (natuurlijk) met een sedum dak en buitenbekleding in horizontale delen van thermisch verduurzaamd hout.

En (toch ook vanzelfsprekend?) met een houtkachel voor koken, sfeer en verwarming. De kleine elektrische wandkachel en vaatwasser zijn puur als backup bedoeld.

Natuurlijk kan de Wood One ook 'all electric' worden geleverd, met elektrisch koken en elektrische verwarming (en evtl voorzien van zonnepanelen).

 De  Wood One kent een slaapvertrek op de 1e etage, en bij de 2-Plus, 4-persoons en 6-persoons versies ook 1 resp. 2 slaapvertrekken op de begane grond. De Wood One cabin wordt geleverd inclusief keuken, stoffering en meubilair.

Bestemming

De Wood One cabin kan qua constructie, uitrusting en ontwerp worden gebruikt voor wonen of recreatief verblijf. In Nederland geldt voor het wel/niet plaatsen het bestemmingsplan.

De Wood One cabin voor 4 personen beschikt over 48m2 bruto vloeroppervlak en meet bijna 7 meter (achterzijde) bij ruim 10 m (lengte) en is op het hoogste punt (de slaaptoren) 5,00 meter hoog.

Elke gemeente mag haar eigen regels bepalen in het bestemmingsplan dat geldt voor een bepaald deel van de gemeente. Vaak doen gemeenten dat ook.

 

Het bestemmingsplan is leidend voor het wel of niet kunnen plaatsen van een Wood One cabin. Alleen voor 'vergunningvrij bouwen' (achter je huis) bestaat landelijke regelgeving. Zie hier

Concreet betekent het dit:

1. Voor plaatsing achter je woning. Je mag achter je huis, onder voorwaarden een tot de woning behorend gebouw plaatsen. De Wood One voldoet aan het Bouwbesluit 2012.

2. Voor plaatsing als tiny house. De regelgeving rondom tiny houses is bij diverse gemeenten gekoppeld aan de plek en de toegestane gebruiksperiode (vaak 10 jaar) tenzij het bestemmingsplan op die plek wonen mogelijk maakt. In het laatste geval zal de Wood One ongetwijfeld passen. 

3. Voor plaatsing bij/op een hotel / camping / vakantiepark. 

De bestemming voor recreatief verblijf is vaak gekoppeld aan maximale maatvoering (oppervlak en/of hoogte). Landelijk wordt max. 70 m2 en 5 m hoog aangehouden.

Bij twijfel kun je altijd kijken op de site waar alle (recente) bestemmingplannen te vinden zijn. Ons vragen kan ook. 

kijk verder

onze visie

We gaan voor bijzondere ontwerpen, mooi en functioneel. In hout.

over hout

Meer achtergrond informatie bekijken? Zie deze video's en wordt ook enthousiast.

LIVINWOOD

Molenweg 5

1601 SR Enkhuizen

mail@livinwood.nl

T: 06-50298181

BTW-id: NL001200357B41

KVK nr: 51531496

  • Twitter
  • Instagram

(c) 2020 by LIVINWOOD.nl

Contact