LIVINWOOD

Molenweg 5

1601 SR Enkhuizen

mail@livinwood.nl

T: 06-50298181

BTW-id: NL001200357B41

KVK nr: 51531496

  • Twitter
  • Instagram

(c) 2019 by LIVINWOOD.nl

Contact

Het concept van de Wood One gaat uit van het leven en verblijven dicht bij de natuur.

 Weg van de hectiek en de vanzelfsprekendheid. 

 Reconnect & explore.

Keuze

Mooi wonen of heerlijk verblijven is een keuze. Net als bouwen in hout. Of werken aan een andere toekomst. De Wood One is onze bijdrage.

Onze keus. 

 

De 2-persoons versie, de 4-persoons versie, de 6-persoons versie, de Canvas cabin (of tent) zijn beschikbaar. Inclusief stoffering en meubilair. Met diverse afwerkingskeuzes.

Natuurlijk kunnen we meer. Qua ontwerpen en concepten. We graag aan de slag met jouw keuzes. 

 

Laat weten waar je voor kiest. Bel of mail.

Modellen

De Wood One cabin is een kwalitatief hoog waardige woning met een wand-, vloer- en dakopbouw van 10 cm CLT (kruislaags gelamineerd hout), met daartegen 12 cm houtwol, een water kerende damp doorlatende laag, een ventilatie spouw en de uiteindelijke buitenafwerking (zie foto onder).

De Wood One is onderhoudsvrij en door de dikke wanden en het 3-laags glas in de grote pui heerlijk comfortabel.

De Wood One cabin is beschikbaar in 4 modellen:

- de 2 persoons versie (vanaf €75.000,- exBTW)

- de 4-persoons versie (vanaf €109.000,- exBTW)

- de 6-persoons versie (vanaf €135.000,- exBTW)

- de 4-persoons Canvas Cabin (vanaf €35.000,-)

Uitvoeringen

Qua buitenafwerking is de keuze groot. De basisversie komt met een sedum dak en de buitenbekleding in horizontale delen van verduurzaamd lariks.

 

Qua installaties kennen we twee basisversies:

(a) een 'all electric' met elektrisch koken en elektrische verwarming (en evtl voorzien van zonnepanelen),

(b) de B2B ('back to basic') zonder vaatwasser en met een hout-pallet kachel voor koken, verwarming en heet water. E.e.a. wordt voor ons door de lokale installateur geïnstalleerd.

 

 De  Wood One kent een slaapvertrek op de 1e etage, en bij de 4 en 6-persoons versies ook 1 resp. 2 slaapvertrekken op de begane grond. De Wood One cabin wordt geleverd inclusief keuken, stoffering en meubilair.

Bestemming

De Wood One cabin kan qua constructie, uitrusting en ontwerp worden gebruikt voor wonen of recreatief verblijf. In Nederland geldt voor het wel/niet plaatsen het bestemmingsplan.

De Wood One cabin voor 4 personen beschikt over 48m2 bruto vloeroppervlak en meet bijna 7 meter (achterzijde) bij ruim 10 m (lengte) en is op het hoogste punt (de slaaptoren) 5,00 meter hoog.

Elke gemeente mag haar eigen regels bepalen in het bestemmingsplan dat geldt voor een bepaald deel van de gemeente. Helaas doen gemeenten dat vaak ook.

 

Dat betekent dat het bestemmingsplan leidend is voor het wel of niet kunnen plaatsen van een Wood One cabin. Alleen voor 'vergunningvrij bouwen' (achter je huis) bestaat landelijke regelgeving. Zie hier

Concreet betekent het dit:

1. Voor plaatsing achter je woning. Je mag achter je huis, onder voorwaarden een tot de woning behorend gebouw plaatsen. De Wood One voldoet aan het Bouwbesluit 2012.

2. Voor plaatsing als tiny house. De regelgeving rondom tiny houses is bij diverse gemeenten gekoppeld aan de plek en de toegestane gebruiksperiode (vaak 10 jaar) tenzij het bestemmingsplan op die plek wonen mogelijk maakt. In het laatste geval zal de Wood One ongetwijfeld passen. 

3. Voor plaatsing bij/op een hotel / camping / vakantiepark. 

De bestemming voor recreatief verblijf is vaak gekoppeld aan maximale maatvoering (oppervlak en/of hoogte). Landelijk wordt max. 70 m2 en 5 m hoog aangehouden.

Bij twijfel kun je altijd kijken op de site waar alle (recente) bestemmingplannen te vinden zijn. Ons vragen kan ook. 

kijk verder

onze visie

We gaan voor bijzondere ontwerpen, mooi en functioneel. In hout.

over hout

Meer achtergrond informatie bekijken? Zie deze video's en wordt ook enthousiast.